kolmapäev, 9. juuni 2010

IPO koer

Šnautser IPO koerana oleks ülimalt vinge! Tšehhi(vist) üliheas kennelis Alarm Beskyd kusjuures ongi üks keskmine šnautser, kes kaitset teeb ja täitsa edukalt. Täna siiski kaitset ma tegema ei hakanud otseselt:D. Nii häbi kui see ka pole, siis täna KK trenni ei läinud, sest avastasin just enne trenni, et ma ei küsinud raha vanematelt... Ja nii ei saanudki minna:(. Ehk ongi hea, kui Sofi enne võistlust puhkab ja nagu enne eksameidki muudele asjadele keskendub:). Siiski tegevuseta ta ei jäänud. Kodus loodetavasti sain talt selle ennetamise asja välja treenitud. Muidugi kindel olla ei saa. Igatahes tegin seda nii, et võtsin kõrvale rihmata. Kõrvalkõnd ilus, jäin seisma ja andsin käskluse "istu". Eemaldusin, jäin 10 sammu kaugemal seisma, tulin tagasi, tegin ringi ümber koera ja võtsin kõrvale + kiitus. Nii, siis samma kohta, kust istut alustasin. Ei tahtnud teda lamama panna, vaid hakkasin kõrvalkõndi tegema. Ennetas... Kaks korda, EI ei aidanud. Niisiis toppisin talle maiuse nina alla, ta ei pööranud muule tähelepanu ja liikusime kohast, kus ta enne istus edukalt mööda. Siis kiitsin ja alles pärast märkas Sofi, et olime kohast üle läinud!:) Aga õues peale istut ta ei ennetanud...:) Loodan, et see pole juhus. Püsilamamine oli OK, loodan, et ka see polnud juhus:D.

Õues siis üritasin ta nina testile panna. Ja sain veel ühe äärmiselt toreda asja osaliseks! Miks mulle šnautserid meeldivad? Sest nad oskavad üllatada. Sofil on üks KK-3 element nüüd selge:D. Ehk püsilamamine ilma perenaist nähes. Mõtlesin, et proovin, mis teeb, panin ta maja nurga taha üksinda lamama ja läksin maja teisele küljele OTSI osa ette valmistama. Mis tegin - viineri otsaga tegin täpikesi teeplaatidele ja õnneks olid need näha, niiet sain jälgida kas koer ikka liigub nina kasutades edasi. Tagasi tulles Sofike lamas!:) Andsin talle siis viinerit nuusutada, viisin esimese täpi juurde ja andsin käskluse "otsi". Täitsa hästi läks mööda teed, kuigi peab tunnistama, et pidevalt kaotas jälje ära ja vajas koguaeg julgustamist. Kui viitsin, tahaks teda kodutreeninguga ehk kunagi ilusasti jälge mööda otsima ka panna:D. Pärast mängisin, korra lasin tuua ja tegin sama harjutust mis Mona siin(http://toru.ee/view/4c3269963666) teeb. Ainult ta ei tee seda nii sujuvalt ja kiiresti, kui Mona:D. Ja ärge pange mu kiljumist tähele - täitsa jube kusjuures, kui koer massiga tõmbab:D.

Meie järgmine siht peale KK võistlust on vaid Brigittale ja Annelile teada - salaplaan, et keegi seda ära ei varastaks, hoian saladuses ka edaspidi:D.

Aaa, üks asi veel - ammune video Sofukeset 3 agility tõket tegemas. TAKO hallis, kui korra koertekaga selle üürisime, koerteka omad kindlasti mäletavad, eks?:D http://toru.ee/view/aeeafc268b63

Ja pildike sellest kaitse šnautserist Tšehhis:



A&S

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar