laupäev, 27. august 2011

Teine selle aasta lubadus täidetud

Sofi siis nüüd:
EST V CH
LT CH
KK-1 (kolmas mittel Eestis)
AG1 (esimene mittel Eestis)
BH (esimene mittel Eestis)

BH eksam ise ei olnud nii roosiline. Olime Robiga paaris ja leppisime kokku, et Sofi lamab siis esimesena. Robi oli juba hakkamas lamama (viimane harjutus), kui tundsin, et selg kange ja sirutades enda käsi ka sirutasin. Peale seda sain enda peale ikka väga vihane olla, sest kui Sofi ei tule esimese siia käsu peale, siis teen kätega alati sama liigutuse. Nii kuulsingi enda selja tagant rõõmsaid kappamishääli ja Sof maandus mu juurde. Arvasin, et saame kohe disklafi, aga siiski lasti edasi teha.
Kõrvalkõnd rihmaga/rihmata oli kohutav (kell oli 12, lauspäikese käes oli plats ja kuuma pakuks u 30 C), Sofi jäi maha või läks ette ja kontakti polnud. Kusjuures palju koeri olid samas konditsioonis - tõesti oli endalgi kohutavalt palav. Palju vigu kõrvalkõndides, kuid vähemalt sai tehtud (OK, vb kõrvalt tundus asi parem). Istuma jäädes oli ta must väga ees ja siis andsin 'iiiiiiistu' ja ta kahtles kuskil 5 seki, kuid ikkagi pani pepu väga aeglaselt alla. Lamama jäi kiiresti ja kõrvalkäik oli seal ka enam-vähem, kuid vajas siiatulemiseks lisakäsku ja tuli kohe kõrvale. Kohtunik oli väga leebe ja ju siis arvestas Sofi tõugu ja ilma suuresti ja ütles, et saame teise võimaluse. Pandi meid viimase koeraga paari (kellel polnud paarilist) ja öeldi mulle, et kui lamab ära, siis saate läbi, kui ei, siis kukutan läbi. Ja selle tedmisega sain järjekorda 30 min oodata :D. Kohtunik tabas väga hästi ära koera kirjeldades Sofi tuju - uneles.
Igatahes saime siis lõpuks platsile, SLK hakkas skeemi tegema ja sain Sofi kuidagi lamama :D. Seekord seisin koguaeg pinges ja ei mõelnud end liigutada ka. Püsilama oli super ja tuli kiiresti kõrvale, seega saime A-osa tehtud! Ausalt, eriti super tunnet see küll ei tekitanud, aga tore ikka, eksju :D.

Linnaosa oli köki-möki. Sof pidi posti küljes mind ootama (olin puu taga), inimrühmas istuma (minu käsu peale ei istunud ja kui tahtsin hakata kordama, siis kohtunik ise ütles istu ja Sof kohe istus:D), seal rahulikult kõndima, jooksjast ja ratturist mitte välja tegema ja kõrval käima, kui todukäru asfaltil tema kõrvalt lükati. Linnaosa läks väga hästi ja olin Sofi käitumisega rahul.
Kokkuvõttes oli rahuldav tulemus mulle ja seda ka kohtunikule. Kuid BH nüüd tehtud ja rohkem end sellega vaevama ei pea :).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar