laupäev, 22. oktoober 2011

AG eksam - omanik + händler

Täna hommikul pidi vara ärkama - ometi oli vaja olla A0ks juba kohal. Jõudsime vara, aega oli koeri jalutada ja soojendust teha ja ka päris kannatamatult oodata.
A0'is sai siis esimest korda käppa proovida Mona, kes pole ma ei mäletagi kui kaua kotti teinud ja loomulikult olid mõlemal A0 rajal kotid :D. Algus ei olnud eriti hea. Kui A0 minid hakkasid jooksma, üritasin Monat soojendada (ta oli väga hea tujus) sees, kui kõrval puuris hakkas üks koer tema peale kõvasti haukuma ja mölisema ning Mona ei tahtnud enam sinna lähedale minna ja üleüldse muutus veidi helitundlikuks. Närvide maharahustamiseks läksime õue tiirutama ja veidi tõkkeid proovima ja Mona kogus end jälle kokku :). Oli küll lubatud jooksude filmile võtmine, aga ilmselgelt on meeldiv omada üht väga jura kaamerat, mida ma terve öö laadisin, aga ei aidanud see midagi - aku tühi. Säh sulle nalja. Nii läks käiku telefon, kuid kahjuks sai vaid A0 esimene rada peale võetud ja mul pole aimugi, millal selle video välja saan telefonist. Igatahes olime varsti rajale kutsutud. Esimene rada oli väga kerge ja nii leidis ka kohtunik. Veidike jamasin alguses Mona istuma panekuga, aga lõpuks saime korda ja oligi start! Mona on niiiii ägedalt kiire ja te ei kujuta ette, kuidas ta seda kaifis (hehe, mina kaa!). Nati liiga suur kaar tuli hüppest kotti keeramisel ja Mona sõimas mind ka joostes sellepärast korra, aga polnud hullu ja väga ta ei aeglustanud. Ja siis tuligi kott - põh, oli ka vaja muretseda, eksju - Mona lendas sealt läbi ja jooksime raja puhtalt lõpuni! Lõpus oli tšikk ülirõõmus ja üleüldse said täna kõik kohalviibijad näha, kuidas Mona pidevalt mulle lõuga hüppas ja tundis end väga erksalt ja rõõmsalt :D.
Teisel rajal oli üks lõks - hüppelt pidi järgmisele tõkkele keerama, aga koer nägi rohkem tunnelit kui tõket. Mona jätsin seekord istuma kauemaks ja jalutasin väheke edasi. Alustas veel kiiremini, kui eelmist rada ja oi, mis kiirendusega jooksis kotti. Lõksus polnud mingit probleemi, Mona sai väga hästi aru, mida temalt soovin ja nii jõudsime jälle finišisse puhta rajaga!! Hiljem vahtisin ikka päris kaua tulemusi seinalt - "otot, mis need 5,06 ja 5,66 on? Tõesti kiirus või? Tõesti nii kiiresti või?! Appi, kui vahva! :D" Umber nii mõtlesin peas :D. Ja tõesti-tõesti, Mona jäi alla vaid kelpiele, kes näitas kiirust 6 m/s! Komplimente sai hiljem loom väga palju, pai ka ja lausa küsiti, mis kennelist pärit. Kohtunik lausus, et rõõmus meid näha võistlemas ja mulle endale meeldis ka korraks sellest "sörgi-minast" välja saada ja ikka kohe tõsiselt joosta!

Sofi oli ääretult kuri. No, kohe, nii, et kui talle silma vaadata, siis põrnitses vastu. Mis asja, ta siis vahetati nagu Mona vastu või?! Ilmselgelt oli tal sellest päris kõrini, et Monaga suhtlesin koguaeg ja talle maiust andsin ja temaga ära käisin. Lõpuks siiski võtsin enda pisimuki ja viisin jalutama. Teadsin, et tal oli häda, aga polnud aega kaugele muruplatsile minna ja mujale Sof ei tee, seega kahjuks oli tal ka ebamugav :S. Soojendusel juba oli aru saada, et täna pole see päev... Siiski - siiski, olen rahul! Eelkõige, sest Sof ei lennanudki poomi kontaktist üle, ei ajanud ühtegi pulka maha (ka hüpperajal mitte), hüppas slaalomis ja lõpupoole paar seki ka jooksis ! :D How proud. 5kad saime mõlemalt, sest tunnelid olid kaardus ja ma ei saanud sinna päris sisse joosta ja Sof jäi seisma siis. Aa, esimesel sai ta vist hoopis slaalomist vea, viimane pulk jäi vahele vm. Aga enne slaalomit põrnitses ka kohtunikku. Päris tõsine mõte on jätta Sofi "poolpensionile" ehk vähe võistlemist ja enamik enda klubi omadel käia, eriti karikasarjal, see on 'a must'! Kuna oli täna näha, et loom ei nautinud. Selle asemel rääkis mulle ema, kuidas Mona kuulis mu häält, kui Sofiga jooksin ja otsustas haugatada ning oli segaduses, miks tal ei lasta käske täita :D. Tunnel-tunnel ikkagi :D.

Igatahes, ääretult positiivne kogemus ja kui saan täpsed arvud Sofi kp'dest, siis uuendan 'agility't, aga jah, võistlusraamat on niiii kaugel ju (50 m piina :D).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar