pühapäev, 22. jaanuar 2012

Motivatsioonitrenn töötab?

Tänane jalutuskäik algas sellega, et läksime jälle Sofiga Mona juurde, jalutasime Hiiu koerteplatsile, kus seekord nägime rekordarv 4 koera! Sofi suutis kiirelt kõik inimesed ära võluda, joostes enda rõõmuringe ühe koera juurest teiseni, samas kui Mona hoidis kõrvale ja üritas Sofi tähelepanu võita. Hiljem mängisime ja tegime trenni platsil ning siis tagasi koju (teel 7 km - läksime platsile suure ringiga).

Tegelikult tahaksin hoopis rääkida motivatsioonitrennide teemal. Kuigi oleme vaid 3 teinud kuu jooksul, ning needki lühikesed hoidnud, on Sofi entusiasm ja kiirus juba märgatavalt kasvanud. Üks põhjuseid miks ma koerteplatsile tahtsin minna, oli sealne poom - proovida mis Sofi arvab sellest. Kutsikana käisime iga päev Hiiu koertekal sotsiliseerumas, aga ajapikku on koht Sofile võõraks muutunud ja ei ütleks, et ta seal end turvaliselt tunneks. Mis on seega super koht tema agility kiiruse kontrollimiseks.

Esimesena tegin Monaga poomi. Panin targeti lõppu ja oh sa! Puutuski, ilma erilise väljaõppeta. Poom oli väga kiire, nagu alati - järgi ma igatahes ei jõudnud.
Sofi oli kogu see aeg lahti ja jälgis tegevust. Kui panin Mona kinni (ning ta näitas enda suurt soovi veel joosta haukudes - jess, super segaja!) ja Sofi võtsin, hüppas koer üles-alla! Proovisin siis lõpuks poomi ja jooksiski ning täitsa kiirelt! 1 kontakti võttis üle, aga teine oli ilus. Väga rahul temaga.

Muide, avastasin täna loomi jälgides, et Sofile istub kahe koera elu hästi. Kuna ta soovib minult tähelepanu ja ma suunasin seda päris palju hoopis Monale, sest ta on üks Duracelli jänku, siis hakkas S kõvasti pingutama - mängis, kui pakkusin, näitas soovi töötada iga kord kui tema poole pöördusin ning tundub, et lõpuks jäi talle üks positiivne mälestus võõras kohas töötamisest :).

Lisaks jalutades ei lonkinud ta mu kõrval, vaid käis terve tee Mona kõrval, minu ees, nii, et rihm oli pingul! :)

Natukene "nalja-pilte" (rõhk positsioonidele, mitte kvaliteedile, palun :)):


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar