pühapäev, 22. mai 2011

Null-koerana KK ma võistlusel


Oi, te ei kujuta ette kui mõnus on olla null-koer! Koer teeb head tööd, kuna maiusega võin koguaeg premeerida ja "mängida", pinget üldse pole jm. Seega suur aitäh korraldajatele, kes lubasid Sofil trenni mõttes kuulekust parandada. Täna tuli poole päeva peal meelde, et oi, pole koeraga ülikaua teinud kõrvale tulemist ja see ta nõrk külg ka.

Pole trenni üldse nii kaua teinud ja ausalt ega erilist KK isu enam pole olnud ka - AG on kuidagi meie alana paika loksunud (ptui-ptui-ptui). Kuna olen siiski teadlik, et Sofi võistlustel mul vahepeal ikka väga nalja viskab, siis kasutasingi võimalust otseselt võistluse ajal platsil teda stimuleerida. Alguses proovisin ikka ametlikult, aga oli näha, et koer ei tahtnud töötada - nina maas ja kontakti pole. Võtsin siis kuivatatud kopsu kätte ja preili silmad läksid põlema - tuli õige asend ja kontakt ka kohe! Eks ikka aeg-ajalt ta vahib kõrvale, kuna ta mu jalale ei toetu ja eks tal ole raske nt joosta nii, et ette ei vaata. Kõrvalkõnd oli kokkuvõttes kole - ainult seisma jäämiselt asendivõtt oli hea, kuna seda tegi ta kiiresti. Meie kunagine KK treener Anneli Timmi oli kohtunik ja kuna ta tunneb Sofit ka sabaotsast, siis oli väga hea temalt saada kirjeldusi:). Selle konkreetse harjutuse pealt saime -2p. Järgmine oli istuma jäämine, see oli hea, kuigi korraks vaatas ta ikka kõrvale, kui ma tagasi ta juurde läksin. Muul ajal oli kontakt hea. Lamama jäämine ja siiatulek oli ka vist hea (ei mäletagi väga:D), lamas ikka enda kiirusega ehk siis üpris aeglaselt, siia tulekul vajas vist lisakäsklust (tänane teema tal). Muidu oli hea?
Edasi tõke, alguses ei saanud aru mis temast tahan - ikkagi polnud ma kunagi varem temaga proovinud KK uut tõket:D. Panin ta barjääri taha istuma, läksin ise päris selle taha ja ütlesin "hopp". Läks paar sekundit enne kui ta aru sai, mida ootan. Hüppas ilusasti puhtalt (no väga madal oli ka) ja tuli kenasti ette. Seejärel kõrvale ka. Toomine! Heh, maius oli mul küll käes, viskasin nutsu kuskil 10 sammu eemale, hoidsin kaelarihmast kinni ja saatsin järgi. Sofi galopeeris nutsuni, haaras ilusti keskelt ja tuli tagasi - muidugi just enne seda, kui oleksin saanud nutsust kinni, oli vaja see maha visata:D. Andsin talle selle uuesti suhu ja eemaldusin, kutsudes. Hoidis ja tõi kenasti nii. Sai enda maiuse ka siis :D. Kohale minekul oli siia tulek aeglane ja kohale minek ka. Aga lamas kenasti. Püsilamamisel nuuskis väga palju ja vajas lamama minekuks lisakäsklust.

Meeldis: Täna ootas väga ilusasti lamamisel "kõrval" käskluse ära, kontakt oli hea ja tuju rõõmus!
OK: Võis kiirusega rahule jääda... Tõke oli ka korras.
Tööd: Meie vana hea sõber toomine vajab tööd ja kindlasti pean midagi tegema Sofi kõrvalkäiguga. Anneli andis häid nõuandeid ka kiiruse tõstmiseks.

Väga meeldiv kogemus - KK isu on kohe tagasi tulnud ja on nii palju, mida tahan proovida! Varsti õnneks on aega!

Pildid Toomas Truumure'lt - aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar