esmaspäev, 12. märts 2012

Vana koer õpib uusi trikke

IDEE
Niisiis, probleemid:
  1. Sofile ei meeldi jalutada metsas - ta tunneb end seal ebakindlalt ja tahab koju minna (kui võimalus avaneb, siis seda ta ka teeb, aga koer üksi tänaval ei ole üldse mitte meeldiv mõte)
  2. Koer ei mängi, kui tuju pole
  3. Ei tööta hästi maiuseta, stressi all

Nüüd, 2012 aasta kavatsen panna kõik teadmised mängu ja vaatame kui palju probleeme suudame Sofiga lahendada :). Seda võiks isegi võtta mitte ainult enda koeraga suhete parandamisena, vaid ka väikese mõistatusmänguga.

Luban iga nädal anda ülevaate selle nädala neg/pos sammudest, mis tehtud ning mis trenni ja kuidas oleme teinud. ÄKKI on kellelgi sama mure enda koeraga ja saab muresid/ideid jagada selle "teekonna" peal.

Võin julgelt öelda, et Sofil on halb treeningvundament. Seega on ilmne, et ta käsklustetäitmise oskus lonkab. Alustame siis kõige algusest - nn. vundamendi ümbertegemisest.


Täna tegime juba vaiksetviisi algust. Käisime mööda Sofile ebameeldivad terviseradu, eriti hea, et täna veel sopane ka oli - see veel kohe eriti ei istu Sofile.

Lasin ta kuskil 3 korda lahti. Kui ta oli lahti, siis tegime mõningaid kergeid harjutusi (istumine, kõrval istumine(no ma ei saa - need asendid on viimasel ajal perfektsed olnud:)), siiatulek, lihtsalt galoppi jooks lõbu pärast. Kõik korrad lõpetasin positiivselt ja kiitsin meeletul hulgal. Kõik näis hästi sujuvat täna ja Sofi hakkas lõpus juba täitsa kiirel sammul jalutama.

Tegelikult ongi ta suht tihti "alguses ei saa vedama, pärast ei saa pidama" tüüpi koer. Aga pole hullu, loodetavasti tuleb mängu õppimisega see aktiviseerumine kiiremini.

Pärast jalutust oli loom üliõnnelik! :)



Igatahes loodan, et see eeltöö parandab Sofi jalutamiskultuuri - et ta ei leia enam jalutuskäigust midagi jubedat, see hakkaks talle meeldima ja saaksin koera lahti lasta (kuna see parandab ju kõigele lisaks füüsist). Kirsike tordi peal oleks muidugi KK ja AG võistluste proovimine, aga seda vist niipea ei juhtu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar