laupäev, 28. aprill 2012

Aktiivsus polnudki nii hea märk...

Täna oli Sofil iga-aastane Valdeku Loomakliiniku külastus. Pea-eesmärk ikka vaktsineerida ja lasta koer üle vaadata.
See aasta lasime ikka marutaudi ka ära teha, kuna mine tea, millal suvel metsas käies mõnes rebasega (kuigi neil rohkem probleemiks kärntõvi) kokku satume, aga samas ehk on plaane või võimalust minna välismaale näitusele.
Esmalt kaalusime hirmunud loomakese ära. 19,15 kg, päris kopsakas summa. Kuigi tegelikult pole figuuril midagi vigagi, täitsa kena näeb välja.
Seejärel vaatas arst ta üle, kuulas väga kaua südant (kutsikast saati veidi probleeme tema löökide ülesleidmisega), aga kui lõpuks leiti need löögikesed üles, siis oli kõik korras.
Hambakivi on palju tekkinud, hakkame talle pulbrit selle vastu andma, mis seda lahustab natukene.
Edasi sai Sofi süstid, väga tubli oli ja seekord ei rabelenudki.

Igaksjuhuks küsisin arsti käest, kas üleaktiivsus ja närvilisus võib olla millegi sümptom. Õnneks pakkus arst välja kiire uriiniproovi, seega läksin kulp käes Sofit pissitama välja ja sain päris kiiresti uriiniproovi kätte. Edasi tehti kiire analüüs sellele.

Esmasel hinnangul, mis on ülevaateline, ei ole uriin korras. Verd on sees, samuti liiva ja pH tase on liiga kõrge, seega midagi on Sofil ikka põie/neerudega viga. Varsti läheme tagasi otse põiest võtma puhast proovi ja vastavalt sellele, kas tal on bakter sees või liiv või kivid, pannakse ravile.

Küll on ikka hea, et arstid nii väikese asja, nagu üleaktiivsuse peale, lasevad südamerahuks teste teha. Valdeku kliinik on ikka püsivalt meeldiva mulje meile jätnud.

Nüüd siis ootame kõnet uuele testile...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar