laupäev, 21. august 2010

Tuhalas agility treening-võistlus

Eile läksime kohale isa autoga. Sofi on juba täitsa hästi käituv koer autos. See sõit oli aga sessuhtes nunnu, et Sof pistis pea pagasnikust välja ja toetas seda terve sõidu mu õlal:D. Jõudsime kohale, "parki". Vaatasin ringi ja ei saanud aru, kus see võistlus hakkab toimuma:D. 10 või rohkem autot lihtsalt pargitud muruplatsile, muud ei näinudki. Juhised aga lõppesid siin. Vaatasin, kuhu teised hakkavad minema. Olime just sellise nurga all, et tee mis viis võistlusplatsini oli puude taga:D. Lõpuks ikka jõudsime kohale. Regasime ära, panin puuri püsti ja jalutasin natukene koeraga. Jube palju konne oli seal! Seejärel läks koer puuri ja ma nägin Martat!:D Juhhu, ta tagasi Tallinnas. Nüüd meil jälle jalutuskaaslane:).

A0 maxis oli 5 koera. Šnautser Sofi, labrador Dassu, saksa lühikarvaline linnukoer Miko, krantsid Donna ja Paula. Kõik on varem meiega konkureerinud ja paljusid ma pakkusingi tulevat. Esimene rada oli üpris lihtne. Läksime siis rajale, võtsin kaelarihma ilusasti ära ja alustasin koos Sofiga. Ta oli üpris aeglane, kotti jäi natukene magama, kontaktid olid väga ettevaatlikud. Tunnelid aga galopis!:) Kuna kõiki vahendeid võis kasutada, siis jooksin nagu trenniski, ühes käes maius ja teises piiku. Tunnelite ajal piiksutan siis:D. Esimene rada 0 kp, ilusasti ajas. Kiiruseks valiti rajal 2,8 m/s, niiet Sofi oli sellest kiirem. Tundus üpris tahtvat teha ka, kuna traavimismõtet polnud. Sof oli 1 kahest koerast maxis, kes sai puhta raja.

Seejärel tehti rada ümber, teine oli juba natukene keerulisem, kuid siiski trennis on meil kõvasti raskemad rajad:D. Varsti jõudiski järg meieni. Sama kiirusega jooksime ka teist rada. Kontaktid olid ilusad, ainult üks pulk pani lendu. Kõrgus oli ainult 45 cm, ei tea mis me ametlikel siis teeks:D. Tegelikult oli see vast minu viga, kuna ma ei vaadanud tol hetkel taha koera järgi, vaid kuulsin lihtsalt kolinat. Arvatavasti ütlesin "hopp" liiga hilja, selle asemel, et lasta koeral endal hüpata. 65cm hüppab Sofi ka vaid ilma käskluseta.

Kuna kõik klassid A0s pandi kokku, siis me kohale ei saanud. Saime VIST 3.koha maxis. Võistlusega jäin väga rahule, mõnus õhkkond oli. Jäime lõpuni välja, peale A3e lasti koerad lahti ja Sofi müras ühe sheltiega natukene. Koju saime Martaga:).

PS: VB hiljem videoid, pilte vm.

A&S

3 kommentaari:

  1. Mul on mõned pildid teist, kuid pole hetkel kodus, esmaspäev panen kuhugile üles ja siis saadan sulle lingi.

    VastaKustuta
  2. http://fotoalbum.ee/photos/jezzy94/sets/1044709

    VastaKustuta